01-29-2013, 03:06 AM
#1
  • Snuff
  • Senior Member
  • Belgium
User Info
Today my Semogue Limited Ed. 2011 Bristle 2 finally arrived. It has been a long wait, ordered before Christmas, package got stolen (driver forged my signature and left it at my doorstep where it got stolen, I live in one of the busiest streets of town and that while he could have given it to the barber or butchershop next door)

Anyway Nassrazurshop from Germany send me a second package (great service btw from Stefan).

What could be more nice than trying out a new brush and a new razor (R41)? Well it was not as nice as I would have liked it. I noticed that the brush lost lots and lots of hair, this is what was left in the sink after draining the water (lots more must have washed away with the shaving water).

[Image: hairloss-1.jpg]

Never had a Semogue that lost more then the occasional hair or two when new. On the bright side the brush performed very good for a first use (wish I would have taken a photo of my lathered face with all the boar hairs sticking out). I really like the feel of the brush when lathering, I'll have to see what happens tomorrow and the next few times I use it. ah well everyone gets a brush sooner or later with some issues I suppose. O I got a very very nice shave with the lather it made combined with the Mühle R41, great razor, can't really understand why so many find it super aggressive on the forums.

27 1,294
Reply
 01-29-2013, 03:28 AM
#2
User Info
Well... I have a LE2011 Bristle 2 also, and it never shed like that, nor any of my large collection of Semogues... Undecided

It that the first lathering/shave with the brush?
Use it a few more times often... If the shedding disappears, then all will be well...
But if the shedding continues, you probably got a defective unit, and you should contact your vendor explaining the problem and ask for a replacement brush...

2 5,527
Reply
 01-29-2013, 10:56 PM
#3
  • Teiste
  • Moderator Emeritus
  • Salt Lake City,UT
User Info
(01-29-2013, 03:28 AM)oversaturn Wrote: Well... I have a LE2011 Bristle 2 also, and it never shed like that, nor any of my large collection of Semogues... Undecided

It that the first lathering/shave with the brush?
Use it a few more times often... If the shedding disappears, then all will be well...
But if the shedding continues, you probably got a defective unit, and you should contact your vendor explaining the problem and ask for a replacement brush...

Yes , basically I will say the same that Emanuel have already said.Maybe you have a defective brush , but the only way to know it for sure it using it more.I have experienced large loss of hair from some Semogue protos in the past , but it was due to the excess of boar hair used on the knot : after some uses , the shedding stopped with no issues until this present day.

86 7,123
Reply
 01-30-2013, 02:24 AM
#4
  • Snuff
  • Senior Member
  • Belgium
User Info
Thanks for your advice guys!

This is the message I got from Stefan (nassrazur.com) the seller:

Sorry about the brush - -I doubt that this is a problem
with the brush, I fear it simply skipped the last step:
combing! When the brush is ready, lose hair is removed
with a fine comb and this brush obviously still had them
all in when you got it. Don't worry, it will stop losing
hair after only a few uses, promised!

And he (and you guys) seem to be right, the brush hasn't lost a hair this morning. Must indeed have been because they didn't comb it. Like yesterday the brush performed very good. A happy man after all :-)

27 1,294
Reply
 01-30-2013, 03:29 AM
#5
User Info
(01-30-2013, 02:24 AM)Snuff Wrote: Thanks for your advice guys!

This is the message I got from Stefan (nassrazur.com) the seller:

Sorry about the brush - -I doubt that this is a problem
with the brush, I fear it simply skipped the last step:
combing! When the brush is ready, lose hair is removed
with a fine comb and this brush obviously still had them
all in when you got it. Don't worry, it will stop losing
hair after only a few uses, promised!

And he (and you guys) seem to be right, the brush hasn't lost a hair this morning. Must indeed have been because they didn't comb it. Like yesterday the brush performed very good. A happy man after all :-)

Great attention to the client by Sefan, no doubt about it.

As for the brush, everything seems to be OK now. Give it some more shaves, and if the problem does not show up, then all is well.

Happy shaving!Cool

2 5,527
Reply
 01-30-2013, 08:48 AM
#6
User Info
Ron, good luck with the brush, my friend.

75 20,883
Reply
 01-30-2013, 10:11 AM
#7
  • Snuff
  • Senior Member
  • Belgium
User Info
thanks Celestino, seems like it was indeed loose hairs, I just made some lather this afternoon and no more hair loss. I like how it performs for a new brush.

have a nice shave my friend

27 1,294
Reply
Users browsing this thread: 1 Guest(s)